Nieuws

Mooi concert Gemengd Koor Boyl in ZorgvliedGemengd Koor Boyl Concert Zorgvlied

Op zondag 30 april stond voor het, inmiddels 36 leden tellende koor het Voorjaarsconcert op het programma. Het was al weer het laatste concert van het seizoen. Er waren dan ook veel toehoorders aanwezig in de Andreaskerk in Zorgvlied. Met een heel afwisselend programma voerde het koor de luisteraars door verschillende tijden en stijlen van muziek. Het paste ook volledig bij de locatie om het concert te beginnen met het prachtige Magnificat van Vivaldi, waarin dirigent Marijke Beute een prachtige sopraansolo vertolkte. De afwisseling in het programma en de bijzondere volgorde maakte dat het publiek steeds weer verrast werd. Van mis tot musical, zoals het koor dat zelf noemt. Na de pauze bracht het koor voor het eerst de Raadselridder van Hella Haasse, op muziek gezet door Kees Kef. De afwisselende samenzang in dit stuk kwam goed uit de verf en leidde dan ook tot veel applaus. Niet ongebruikelijk beëindigde het koor het concert in de kerk met het gedragen Irish Blessing, waarna het publiek er nog een toegift uit applaudisseerde. Het was weer een mooi concert op deze mooie lentedag.

Concours Bond van Friese Zangkoren

Gemengd Koor Boyl Concours 2017

Op 8 april 2017 nam het koor deel aan het jaarlijkse concours van de Bond van Friese Zangkoren. Het koor behaalde een tweede prijs met een puntentotaal van 210,5. Dat is een mooi resultaat, zeker als je ziet dat met het lied de Raadselridder de lat door het koor hoog werd gelegd. Overigens was het niveau tijdens dit concours zeer hoog.

Leuke belangstelling bij de open repetitie.

Er waren enkele serieuze belangstellenden bij de open repetitie op 11 februari. De meezingers waren enthousiast en wij hopen ze als lid te mogen verwelkomen.

Ook aanmelden? Klik hier

Wij repeteren op maandagavond 20.00 uur. Dorpshuis De Tille in Boijl. U bent altijd welkom.

Nieuwjaarsconcert 2017. De Tille werd druk bezocht.

Wat was het een muzikaal feest In de Tille in Boijl. Het Nieuwjaarsconcert van het Gemend Koor Boyl, trok ruim 120 toehoorders. Zij kregen bij binnenkomst een prachtig programmaboekje in handen dat tot stand kwam dankzij de bijdragen van een aantal sponsors. De dankbaarheid van het koor was duidelijk te merken.

Het publiek werd getrakteerd op een mooi samenhangend programma dat geopend werd met het prachtige Magnificat van Vivaldi. Werkelijk kippenvel bezorgende solo’s van Mirjam Cornelisse en Marijke Beute bezorgde het publiek warme handen van het lange applaus.

Het programma bood van alles wat: Franse volksliedjes, liefdesliedjes en bovendien een hele mooie opvoering van de Messe Breve no. 7 in C van Gounod.

Na de pauze werd de Musical South Pacific gevolgd door een blokje operette, waarin Mirjam Cornelisse op originele wijze zong en acteerde. Zelfs Nederlands ontbrak niet op het programma met Nooit vergeet ik die dag, dat in 1971 werd vertolkt door Mieke Telkamp.

Het concert afsluiten met de Irish Blessing klonk heel bijzonder. Het enthousiaste publiek applaudisseerde er ook nog een toegift uit. De meest sprekende reactie was na afloop misschien wel van de mevrouw, die uitriep: “Ik heb de ochtend van mijn leven gehad“.

Kijk hier voor een korte impressie.

Mooie recensie van het Concert op 6 november in het Koloniekerkje in Wilhelminaoord.

Er is weer leuk nieuws. Muziekrecensent Jan Toor (o.a.Steenwijker Courant) schreef een mooie recensie naar aanleidingWilhelminaoord van het concert in het Koloniekerkje in Wilhelminaoord. Daar voegen wij niets meer aan toe.

Klik hier om de recensie te lezen.

1e prijs op het concours van de Bond van Friese Zangkoren.

Op zaterdag 9 april veroverde het koor de eerste prijs in haar categorie op het Concours van de Bond van Friese Zangkoren in Joure. Aan het concours namen 25 Friese koren deel. Het Koor uit Boijl bracht de nummers Dutch Blues, Je ne l’ose dire en het Gloria uit de Messe Breve van Gounod ten gehore. Niet alleen koor en dirigent Marijke Beute waren tevreden, ook uit de zaal klonk een daverend applaus. De prestaties werden dus ook positief beoordeeld door de vakjury, die oordeelde op zuiverheid, ritme, uitspraak, klankgehalte, nuancering, samenzang en opvatting van tekst en muziek. Een dezer dagen ontvangt het koor de schriftelijke onderbouwing van de jury, die weer kan worden gebruikt om verder te verbeteren.Gemengd Koor Boyl

Sprankelend concert op Buitengoed Fredeshiem

De mooie locatie en de goede ontvangst op Buitengoed Fredeshiem, waren zondagmiddag 6 maart de basis voor een sprankelend Concert Fredeshiemconcert. Het is duidelijk te merken dat het koor in kwaliteit groeit. Zowel muzikaal als in de presentatie was het genieten voor het publiek dat weer in groten getale aanwezig was. Hoogtepunten vóór de pauze waren het nieuwe lied The Irish Blessing en de Messe Breve van Gounod, die het koor wel zeer goed onder de knie begint te krijgen. Tenor Frans Mooy vertolkte op gedragen wijze de solo in het Ave Verum van Elgar. Pianiste Janine Santing vertolkte Sous la feuillées van Francis Thomé (1850-1909) met verve. Het gehoor kon de lente als het ware proeven. Na de pauze kreeg het publiek het o.a. succesnummer La, la la je ne l’ose dire en het grappige There is nothin' like a dame, uit de musical South Pacific te horen. Kortom, wie er niet was heeft wat gemist! Na het dankbare applaus van het publiek en een bloemenhulde van de directie van Fredeshiem zong het koor nog een keer La, la, la je ne l’ose dire, waarna het publiek opgewekt de zaal verliet en al zingend naar huis ging.

Nieuwjaarsconcert in een vol Dorpshuis De Tille

Gemengd Koor BoylZondag 24 januari vond het traditionele Nieuwjaarsconcert van het Gemengd Koor Boyl plaats. Met medewerking van sopraan Mirjam Cornelisse werd er een heel gevarieerd programma gebracht dat door het gehoor met enthousiasme werd ontvangen. Het koor startte met What a wonderful World, het beroemde nummer van Louis Armstrong. Heel toepasselijk werd daar de nieuwjaarswens in verpakt. Mirjam Cornelisse bracht een paar prachtige solo’s ten gehore met als hoogtepunt het Ave Maria van Bach/Gounod. Het publiek was zichtbaar en hoorbaar enthousiast, in een vol Dorpshuis De Tille in Boijl. Bij de vertolking van de Dutch Blues kreeg het koor zelfs de lachers op zijn hand. Het koor werd beloond met een staande ovatie en bracht als toegift nog een keer, op originele wijze, het grappige Franse volksliedje Je ne l’ose dire. Nadat voorzitter Betty Heming dirigent Marijke Beute en pianiste Janine Santing een bloemenhulde had gebracht en het publiek en de vrijwilligers van de Tille had bedankt ging iedereen weer opgewekt en tevreden huiswaarts.

Mooi concert in Appelscha.Boijl, Appelscha

Het concert van 15 november was zeer succesvol. Een volle kerk trakteerde het koor op een staande ovatie. Het publiek was duidelijk in zijn nopjes met het optreden van het koor. Het Franse liedje Je ne l'ose dire werd opgedragen aan de slachtoffers van de gruwelijke misdaden in Parijs. Een gedeelte van de giften van het publiek worden aan de kerk geschonken voor de financiering van de nieuwe vleugel, waarop pianiste Jeanine Santing het koor begeleidde en de Petite ouverture à danser van de hand van componist Erik Satie (1866-1925) ten gehore bracht. Dank aan het publiek dat in groten getale de moeite had genomen naar De Schutse te komen.

Geslaagd concert in Noordwolde.

Een goed  gevulde PKN kerk in Noordwolde, een afwisselend repertoire, enthousiaste koorleden, applaus en vele lovende woorden van het publiek voor onze dirigent, pianiste en het koor. Ons eerste concert van dit seizoen werd goed ontvangen. Leuk om alle positieve reacties achteraf te horen!!

Nieuwe leden.

Hoe meer leden, hoe mooier het koor. Het koor kan altijd nieuwe leden gebruiken. Op dit moment is er vooral behoefte aan tenoren en bassen. Wanneer de stijl en muziekkeuze je aanspreken, schroom dan niet om eens aan een repetitie mee te doen. We oefenen elke maandagavond in Dorpshuis De Tille in Boijl. Kom gewoon langs, je bent van harte welkom.

Nieuw repertoire 2015.

Het koor is het zangseizoen 2015 gestart met het instuderen van een nieuw en gevarieerd repertoire. Zelfs in de plaatselijke pers werd er aandacht aan besteed. Dat is nog eens nieuws.

Concours Bond van Zangkoren in Friesland, 18 april 2015.

Goed nieuws: Gemengd Koor Boyl behaalde onder leiding van dirigente Marijke Beute uit Groningen, een tweede prijs op het concours in de categorie B. Twee liederen werden door een deskundige jury beoordeeld op zuiverheid, ritme, uitspraak, klankgehalte, nuancering, samenzang en opvatting tekst/muziek. Die twee liederen waren: Drömmerna van Jean Sibelius en On the street where you live van Frederick Loewe.

Jubilarissen Gemengd Koor Boyl.

Op onze jaarvergadering, 23 februari, zijn de jubilarissen in het zonnetje gezet.
Door Arjan Peters, bestuurslid van de Bond van Zangkoren in Friesland, werden de bijbehorende speldjes overhandigd.

Frans Mooy (30 jaar lid) en Eefje Mailly (30 jaar lid) ontvingen van het koor een mooie voorjaarsgroet.

Onze derde jubilaris, Jantje de Vries (45 jaar lid) kon helaas niet aanwezig zijn.

Het bestuur heeft het speldje en de voorjaarsbloemen bij haar thuis bezorgd.

 

Nieuwe dirigente Gemengd Koor Boyl.

Sinds november is Marijke Beute, uit Groningen, de dirigente van Gemengd Koor Boyl.
Marijke is veelzijdig muzikaal. Haar opleiding als docent-muziek volgde ze aan het Conservatorium in Zwolle. Ze speelt harp en piano, geeft workshops en heeft nog twee koren onder haar hoede: een gemengd koor in Hoogkerk en een cantorij in Groningen.
Ook zingt ze in het Noord-Nederlands-Concertkoor, gelieerd aan het Noord-Nederlands-Orkest. Samen muziek maken is waar Marijke Beute voor gaat.

PR-commissie Gemengd Koor Boyl van start.

Gemengd Koor Boyl is 75 jaar oud, maar blijft up-to-date en werkt aan een eigentijdse nieuws voorziening.
De pas opgerichte PR-commissie draagt daartoe bij.
Annet de Bruin uit Vledder zorgt dat de informatie wordt gecoördineerd, tevens voert ze het secretariaat van het koor (0521-383065). Karel Bakx uit Boijl verzorgt de website, facebook en twitter.
Aukje Hoekstra uit Oosterwolde (0516-520401), verzorgt nieuws, aankondigingen en verslagen voor de streekbladen in Westerveld, Oost- en Weststellingwerf en Smallingerland. Uit deze Gemeenten komen ook de leden.

Geslaagd feest Gemengd Koor Boyl.

Nieuws jubileum 75 jaar.Het 75-jarig bestaan van Gemengd Koor Boyl werd op 8 november 2014 feestelijk gevierd in Dorpshuis De Tille te Boijl.
De receptie werd druk bezocht door (oud-) leden, pianiste, dirigente en bestuursleden.
Er werden foto’s getoond van vroeger en nu, met op de achtergrond koormuziek (cd van het koor).
Een bestuurslid van de Bond van Zangkoren in Friesland kwam feliciteren en er waren kaarten met felicitaties en cadeaus van oud-leden en verschillende instanties.
De broodmaaltijd was keurig verzorgd en samen eten werd als gezellig ervaren.
De twee dames van de Jubileumcommissie, die veel werk verzet hadden, hielden een tweespraak en vertelden zo de geschiedenis van het koor.
Het Dorpshuis was bomvol tijdens het Jubileumconcert, dat na afloop met een staande ovatie werd beloond.

Afscheid werd genomen van dirigente Annemarie Bax uit Drachten met lovende woorden, bloemen en een muzieknoot van glas.
Ook waren er bloemen voor de koorleden, pianiste, de twee solisten en de Jubileumcommissie.
De ook aanwezige nieuwe dirigente Marijke Beute uit Groningen werd voorgesteld.
Zij begint maandag 10 november om 20 uur in De Tille met haar nieuwe koor. Dit kan ook een nieuw begin zijn voor potentiële leden.

Goed nieuws: Concours voor Zangkoren. Eerste prijs categorie B.

Op 14 april 2012 behaalde ons koor een eerste prijs in de categorie B op het concours van de Bond van Zangkoren in Friesland. Dat succes was mede te danken aan dirigente Annemarie Bax uit Drachten en pianiste Jeanine Santing uit Wapse, die van de jury allebei een dikke pluim kregen. De onderdelen zuiverheid, ritme, uitspraak, klankgehalte, nuancering, samenzang, opvatting tekst en muziek werden beloond met een acht gemiddeld.

Gemengd Koor Boyl zong in Wilgenstede te Wolvega.

De recreatiezaal van Zorgcentrum Wilgenstede in Wolvega was goed bezet met bewoners. Het Gemengd Koor Boijl bracht een gevarieerd programma voor een dankbaar publiek, dat soms luidop reageerde.
Begonnen werd met Magnificat en verder met o.a. Hongaarse missen. Ook klonken liedjes van vroeger, zoals Het roosje, dat door een 92-jarige bewoner enthousiast meegezongen werd, met ritmische handbewegingen.
Na de pauze werden bekende Engelse liederen gebracht, o.a. Halleluja van Leonard Cohen. Het prachtige slotlied "The Blessing" van Celtic Woman, werd in stilte aangehoord: "In de morning when you rise, I bless the sun, I bless the skies...".