Festival of Lessons and Carols in Steggerda

Op zondagavond 16 december wordt er in Steggerda een Festival of Lessons and Carols gehouden. Dit festival van lezingen en liederen wordt ook in Nederland in de dagen voor Kerst een bekend fenomeen.

De geschiedenis van het Festival of Lessons and Carols gaat deels terug naar Kerstavond 1880. De bisschop van Truro in Cornwall (zuidwesten van Engeland) organiseerde een dienst in een houten schuur. Deze dienst was vooral bedoeld om mannen uit de cafés te houden. De populariteit was zo groot dat andere kerken dit voorbeeld volgden. Het Festival of Lessons and Carols kreeg vooral bekendheid door de jaarlijkse uitvoeringen in de kapel van King's College in Cambridge sinds Kerstavond 1918.

Het festival bestaat uit lezingen uit de Bijbel (Lessons), die worden gevolgd door veelal bekende advents- en kerstliederen (Carols). Al deze liederen hebben een Engelse melodie, bekend van o.a. het televisieprogramma Nederland zingt. Naast samenzang zal het Gemengd Koor Boyl o.l.v. Marijke Beute een deel van de (Engelstalige) liederen ten gehore brengen.

Het Festival of Lessons and Carols wordt georganiseerd door de Rooms-Katholieke Petrus en Paulus Parochie, locatie Steggerda en de Protestantse Gemeente Lindestreek. Het festival begint om 19.30 uur  en vindt plaats in de Sint Fredericuskerk, Pepergaweg 45 in Steggerda.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.